joi, 18 februarie 2010

Note si observati in recuperarea pasarilor, papagalilor scapati afara din casa.

OBS: In nici un caz sa nu credeti ca pasarea va veni inapoi in cusca daca o puneti in pervaz in aceasta privinta foarte putini papagali au reusit aceasta performanta.
Pentru o vanare prin lipire eficienta este indicat sa exersati pe o soseta aruncata in copac inainte de a se intampla inevitabilul deoarece astfel veti avea mai multe sanse de izbanda din 2 motive; 1. Sunteti antrenat, 2. Aveti acesorile necesare si nu trebuie sa va disperati pe moment intrebanduva ce sa faceti, astfel va puteti concentra la prinderea pasari.
Folositi lipiciul adecvat recomandat.
Obs: In cazul in care pasarea nu a scapat accidental inseamna ca a cautat un partener si a premeditat evadarea, in aceasta situatie trebuie sa ii luati o pereche ca pe viitor tentatia aceasta sa nu mai existe; in cazul celor atasati de dumneavoastra tare acesta este tot acelas semn lipsa unei perechi cu toate ca ii sunteti un fel de pereche a pasari dumneavoastra nu puteti sta tot timpul cu aceasta, in ori ce caz dupa 2 escapade veti observa ca pasarea desi geamul va fi deschis cand va zbura in directie geamului va evita sa iasa deoarece stie ca acela nu este teritoriul eii.
OBS: In cazul recuperari folosind metoda de vanare prin lipire a exemplarelor de pasare papagal de talie medie sau mare suprafata de lipire trebuie sa fie pe marimea pasari deoarece riscati sa o pierdeti folosind o suprafata de contact mai mica.
OBS: Pentru evitarea evadari cel mai bine verificati ca geamurile si usile sa fie inchise in momentul in care cusca/colivia este deschisa indiferent de motive.
In cazul in care aceasta operatiune nu a dat roade trebuie sa fiti impliniti deoarece ati incercat tot ce ati putut si puteti sa sperati ca pasarea dumneavoastra a avut sansa de a fi recuperata de alcineva care o va ingriji la fel ca si dumneavoastra deoarece in multe cazuri asa se intampla, numai in cazurile cand este prinsa de rapitori; pisici, bufnite etc,. sau in cazul in care este Iarna si ingheata dar in aceasta situatie daca sunteti pa faza recuperarea este foarte usoara deoarece pasarea la frig armoteste dar aceasta nu trebuie sa dureze mai mult de 5-7 minute deoarece pasarea poate suferi de hipotermie. de foame nu va muri deoarece acestia vara gasesc hrana atat timp cat nu sunt afectati de frig.
Marirea suprafetei de lipire a varfului unditei se va face prin lipirea uno fasi de banda adeziva ideal ar fi cea folosita de zugravi, dupa ce ati pus banda adeziva purcedeti la ungerea acesteia cu un strat subtire de adeziv dupa care treceti la recuperarea pasari/papagalului dumneavoastra.
Acestea find spuse sa speram ca nu vor aparea astfel de incidente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu