joi, 18 februarie 2010

PASUL 2. IN RECUPERAREA PAPAGALULUI.

PASUL 2. IN RECUPERAREA PAPAGALULUI.
Dupa ce ati identificat locatia temporara a pasari in cazul papagalilor atasati de dumneavoastra evaluati situatia si daca locatia nu este periculoasa pentru sanatatea dumneavoastra puteti incerca recuperarea prin contact direct, apropinduva cat de mult de acesta si cand sunteti aproape de el il chemati pe deget dupacea il bagati intrun saculet de panza sau o cutiuta ca sa puteti cobora in siguranta fara a va rani; aceasta operatiune o veti efectua numai daca va simtiti in stare de acesata, daca nu exista inca o metoda mai simpla doar ca aceasta necesita resurse.
In cazul in care pasarea nu este socializata cu dumneavoastra puteti sa o recuperati prin vanare, aceasta insemnand sa procedati la fel ca si crescatori de pasari autochtone care vaneaza pasarile pe care le cresc cu ajutorul lipiciului.
Pentru aceasta metoda aveti nevoie de lipici de soareci care se gaseste in magazine, exclus prelandezul sau alte lipiciuri, se poate prepara acesta si din cauciuc natural ulei de motor, benzina si sacaz, acesta este lipiciul confectionat de crescatori la prinderea de pasari autochtone, dar sa nu uitati ca sunteti in criza de timp pasarea poate sa se duca in zone cu sanse slabe de recuperare.
Pe langa lipici mai aveti nevoie de o undhita de pescuit tip tun de indicata este intre 5m - 8m aceasta poate fi cea mai ieftina de pe piata deoarece nu pescuim la fir.
5m-8m. Deoarece avem nevoie de distanta sa nu speriem pasarea cand incercam sa o recuperam.
In continuoare luam varful unditei il ungem cu solutia mai sus precizata, desfacem usor undita si cu varful usor incercam a il lipim de pasare ideal ar fi de spate pentru o prindere mai buna ori cum numai sa o recuperati, dupa ce ati prinso de varful unditei strangeti usor aceasta cat mai usor dar si cat mai repede, prindeti pasarea in mana fara sa o raniti iar inainte de a o introduce in colivie peste lipiciul de pe pene presarati putina faina alba.
Da stiu ca cu aceasta metoda se murdaresc penele dar in ori ce facem lasam loc de compromisuri si sa speram ca acesta este pentru o cauza nobila.

2 comentarii:

  1. Am și eu nevoie de ajutor, mie azi dimineata mi-a zburat papagalul meu agapornis, și nu stiu pe unde a fugit... Avea o pereche dar ca nu chiuie deloc, și nu stiuce să fac ca fiica mea era adaptată de el FF mult și locuim în Constanța, sunt multe Pesarini la fel ca el. Va rog ajutatima

    RăspundețiȘtergere
  2. Am și eu nevoie de ajutor, mie azi dimineata mi-a zburat papagalul meu agapornis, și nu stiu pe unde a fugit... Avea o pereche dar ca nu chiuie deloc, și nu stiu ce să fac ca fiica mea era adaptată de el FF mult și locuim în Constanța, sunt multe păsări la fel ca el. Va rog ajutatima

    RăspundețiȘtergere